Pigiausi skrydžiai į Prancūziją iš artimų oro uostų

Maistas Prancūzijoje


Prancūzija – meilės ir mados šalis, kasmet pritraukianti šimtus tūkstančių turistų iš pačių įvairiausių pasaulio kampų. Prancūzija stebina kiekvieną savo unikaliais miestais, nuostabiu kraštovaizdžiu, išskirtine gamta. Norėdami aplankyti Prancūziją ir joje praleisti kurį laiką, turėtumėte pasidaryti lankytinų vietų, kurias žadate pamatyti atostogų metu, sąrašą. Pasižymėkite lankytinas vietas žemėlapyje ir keliaukite po šalį dar paprasčiau. Prancūzijos kulinarija yra žinoma visame pasaulyje. Ši šalis garsėja ne tik savo sūriais, vynais, bet ir kitais gastronominiais patiekalais, tapusiais šedevru daugelio moterų virtuvėje. Jeigu jus domina Prancūzijos virtuvė, norite su ja susipažinti išsamiau, atvykite į Prancūziją ir eikite į tradicinio maisto restoranus, kuriuose galėsite paragauti pačių skaniausių ir tikriausių prancūziškų patiekalų.
Maistas Prancūzijoje kainuoja įvairiai. Pateikiamos kainos Paryžiaus restoranuose:

  • Antras patiekalas nebrangiame restorane – 13.00 eur.
  • Dviejų asmenų vakarienė (trys patiekalai) vidutinio lygio restorane – 50.00 eur.
  • Vietinio alaus bokalas (0,5 litro) – 6.00 eur.
  • Kapučino – 3.44 eur.
  • Vanduo (0,33 litro buteliukas) – 1.97 eur.

Maisto kainos Paryžiuje

  • Pienas (1 litras) – 1.04 eur.
  • Kepalas šviežios duonos (500 gramų) – 1.40 eur.
  • Kiaušiniai (12 vienetų) – 3.32 eur.
  • Obuoliai (1 kilogramas) – 2.54 eur.
  • Bananai (1 kilogramas) – 1.95 eur.
  • Vanduo (1,5 litro butelis) – 0.74 eur.

Maistas prancūziškai yra vadinamas nourriture. Prieš vykdami į šalį išmokite keletą prancūziškų žodžių, mokėkite pasisveikinti, padėkoti, užsisakyti maistą, atsisveikinti ar palinkėti geros dienos. Prancūzai tikrai įvertins jūsų pastangas ir maloniai priims.

Prancūzijos maisto tradicijos
Prancūzijos kulinarija žavi ne vieną atvykėlį iš pačių įvairiausių šalių. Maistas Prancūzijoje labai vertinamas dėl savo skonio, o jo ruošimo tradicijos yra labai gilios. Kiekviename Prancūzijos regione gaminami vis kiti patiekalai, o jiems paruošti reikia skirtingai laiko. Jeigu jus domina prancūzų virtuvė, atvykite į šalį ir susipažinkite su ja patys.

Prancūzijos Oro uostai
  • Charles De Gaulle oro uostas CDG
  • EuroAirport Swiss oro uostas BSL
  • Cote D'Azur oro uostas NCE
  • Beauvais-Tille Airport oro uostas BVA
  • Orly oro uostas ORY
  • Satolas oro uostas LYS
  • Blagnac oro uostas TLS
  • Provence oro uostas MRS
  • Mérignac oro uostas BOD
  • Atlantique oro uostas NTE